Vil og kan han møde dig i dine behov? 3 tegn på, at det er en for hård kamp.

Vil han møde dine behov? Og føler du dig mødt af din partner?

Jeg ved fra min egen kærlighedshistorie, at noget af det, der virkelig har været et smertepunkt for mig, er det her med at blive mødt.

Og der har været mange eksempler på ikke at blive mødt. Forklædt i alt muligt, som kan være svært at gennemskue, lige når vi står i det.

Men summa summarum – at blive imødekommet. Uden at det er omviklet med (for meget ødelæggende) modstand, vrede, kamp og alenehed. Og nedbrydende kropslige reaktioner.

Blive mødt i mine behov.

De behov, som var ekstremt vigtige for mig, hvis jeg skulle kunne føle mig glad. Være blomstrende og blød. Kunne give min krop til ham med varme. Føle mig tryg og føle mig støttet i mit liv.

Vi kan og skal jo ikke forvente, at han altid bare tropper op – men:

Dét, der er så vigtigt for kvinden, er at føle, at han er villig til det.

  • Villig til at imødekomme dig
  • Villig til at være en ligeværdig ”livs”partner og møde dig sådan
  • Villig til at ”ære” og respektere dine behov, uden at nedgøre dem – og dig
  • Villig til at arbejde med de dele af sig selv, som står i vejen for, at i kan vokse i jeres forhold

Vi kan ikke forvente, at han altid bare er ”perfekt” hvad det her angår. Og det, at ingen af os er perfekte, er en af de ting, der danner grundlag for, at vi kan udvikle os – personlig og i vores forhold. (Og jeg tror på, at vores livsrejse, er en rejse frem mod at skabe en udgave af os selv, der udtrykker vores essens og smukkeste evner).

Det som vi ofte har allermest brug for at kunne forvente, er at han evner at møde os på en måde, som gør, at den indsats vi gør for at få hans støtte, den er mindre end ”gevinsten” mellem jer i form af gensidighed, støtte, forståelse og kærlighed. Og ikke mindst: følelsen af samhørighed og tryghed i, at du er i sikker havn.

Aller smukkest er det, hvis du føler, at du mødes på en måde der betyder, at du altid føler dig på vej mod at være den smukkeste, mest levende og autentiske udgave af dig selv. Når du har en indre følelse af, at være set, hørt og mødt.

3 tegn på, at du kæmper alt for hårdt for at blive imødekommet og værdsat:

1) Modstand.

Du bliver mødt af en modstand, der ikke er ”normal” i et forhold der kan udvikle sig. Dvs. at modstanden har form som f.eks. udtalt rigid opførsel (altså modstand mod at gøre noget anderledes, blot for modstandens skyld).

Den modstand er ofte omviklet med mange ”mærkelige” argumenter, som er uomgængelige – dvs. at lige meget hvad du argumenterer med, så kan det ikke ændres. Fordi argumenterne er til for at holde situationen i status quo.

Du oplever en ”massiv” væg af uvillighed mod at gøre noget anderledes. Det anderledes kan være ønsker til hans kærlighedssprog og gestus over for dig. Det kan handle om et ændret fokus i hans job/parforholds prioritering. Det kan også handle om nye aktiviteter i jeres forhold, eller udviklingsaktiviteter som f.eks. terapeut eller anden behandling af symptomer på, at noget er galt. (Det med terapeut er et delikat tema, som du skal træde varsomt med, hvis det er dit ønske).

2) Der er ingen eller meget lidt vækst og nyt i jeres forhold.

Et parforhold, en kærlighedsrelation er et ”lukket” system, som vil have brug for at få energi tilført udefra, for at der kommer liv, glød, gensidig samhørighed og udvikling - og passion.

I den her forbindelse har vi som individ et ansvar ift. at give os selv livsindhold, som tilfører energi og glæde til os.

Men som partnere, har vi også et ansvar overfor hinanden ift. at være åbne overfor aktiviteter, som nærer forholdet.

Og det kræver bl.a. at vi udviser villighed til at lære, hvad vores partner føler sig løftet og inspireret af. Hvad der skaber glæde, overskud og positive følelser.

Hvis du oplever, at der ikke er interesse i at møde dig i at lave aktiviteter, som du glædes over, ja så er det er rødt flag. Det kan være den manglende interesse giver sig udslag i, at du oplever modvillighed og dårligt humør, hvis du (endelig) får ham med på dit ønske.

Denne konstante underliggende ”støj” du oplever ift. at lave opløftende og glædesgivende aktiviteter, kan på den lange bane dræne dig og få dig til at miste lysten til gensidighed. Fordi det er mangel på ”imødekommende kvittering” på dine ønsker – og det slider på kærligheden, og villigheden.

3) Dine ”råb” om at blive mødt, dræner dig og påvirker din selvtillid og generelle livsglæde.

Når vi gennem længere tid ikke bliver imødekommet – set, hørt og mødt i vores behov og ønsker, begynder vi at føle os tomme og usynlige.

Tomhed og usynlighed giver mange symptomer: vrede, afstand, skuffelse, følelsesløshed, nedtrykthed og generel nedlukkethed. (Og for mange af os bliver følelsestraumer fra barndom aktiveret – og vores beskyttelsessystem er ”vækket”). Et tegn jeg ofte møder hos kvinder, er at vi begynder at tvivle på vores værdi, vores selvtillid og udstråling ligger på nulpunktet og det har konsekvenser for vores generelle livsglæde.

Et sundt forhold er bl.a. kendetegnet ved, at du føler dig set og imødekommet – at der er interesse og omsorg for dig ift. at ønske at støtte dig og hjælpe dig med at være glad, værdsat og ønsket.

Hvis du kan genkende noget af det jeg har skrevet om i dag, vil jeg opfordre dig til at mærke efter, om du giver for meget køb på dit behov for at blive imødekommet og føle dig hørt, uden nedslidende kamp.

Disse tre tegn er nemlig ofte også symptom på, at de nødvendige ændringer og forandringer i jeres forhold har meget trange kår. Måske kan du et eller andet sted mærke, at det her aldrig vil ændre sig.

Og det er et signal, du skal tage alvorligt. Fordi et forhold der er stagneret eller for rigidt, aldrig vil kunne ændre sig til et sted, hvor i begge trives og blomstrer.

Masser af kærlige tanker til dig - Helena.

A Womans Heart, produkter

Leave a Comment:

2 comments
Trine Rytter Andersen says 6. marts 2017

Kære Helena – sikken et fint indlæg! Du rammer spot on på tre virkelig afgørende punkter. Jeg kom fri af nøjagtig sådan et stagneret og regidt forhold sidste år og det har tvunget mig ned på bunden af min sjæl for at hente nødvendige indsigter vedr. frygten for adskillelse, afhængighed af mænd og angsten for at være alene.
Nu godt et år efter har sorgen, smerten og vreden talt og jeg har lyttet og mærker, hvordan min energi forandres, så glæde, selvtillid og selvkærlighed kan vokse og lede mig på min vej mod større selvindsigt hvad angår mine dybeste behov.
Lige nu tror jeg faktisk på et liv med mere passion og ægte lidenskab – også med en partner, hvis han skulle være så venlig at indfinde sig.
Tak for dine inspirerende og kloge nyhedsbreve, som jeg hvergang læser med stor interesse.
Kærlig hilsen
Trine

Reply
    Helenanylander says 10. marts 2017

    Kære Trine, 1000 tak for din kommentar, super dejligt. Mm din historie lyder bekendt og som maaaaange andre kvinders historie – derfor synes jeg det er så skønt du “tør” skrive her – og det glæder mig, at du har fået troen tilbage. Og – han skal nok indfinde sig 🙂 med al den nye uimodståelige dejlige energi du nu vibrerer <3. Og, selv tak, det er mit hjertebarn 🙂

    Reply
Add Your Reply