traumatisering i kærlighedens navn

TRAUMATISERET I KÆRLIGHEDENS NAVN

- De ar på sjæl, hjerte og nervesystem, som kærlighed kan give os


Scenarie:

Din partner udviser i nogle situationer en adfærd eller energi, som totalt får dig til at skrumpe, falde sammen eller aktivere en høj-stress respons i dig.

Det er sikkert oftest i stresssituationer og i situationer hvor dine/jeres værdier, holdninger, grænser eller behov er udfordret. (Måske ikke åbenlyst, men når man kigger under overfladen).

Måske han udsender en energi, som føles som gift.

Måske han har et sprogbrug, som får dit indre til at skrige eller panikke eller gå i raseri.

Måske hans adfærd og personlighed pludselig går total i skygge-tilstand.

Måske det er en tilbagevendende særlig ting han siger, som føles grænseoverskridende eller aggressiv.

Måske i har et mønster, hvor særlige situationer trigger en energi og dynamik mellem jer, som føles rædselsfuldt.


VI KAN GODT BLIVE TRAUMATISERET AF VORES PARTNERS ADFÆRD I ET ELLERS ”NORMALT” FORHOLD.


Blot er det ikke noget man så ofte snakker om, det her med, at vi faktisk godt kan blive traumatiseret i vores forhold. Traumatiseret af vores partners adfærd.


Eller du/i, er måske slet ikke bevidste om, at det er på spil.


For eksempel i et nyt forhold, hvor du mærker en usynlig mur mellem jer, eller hvor den samme negative dynamik bliver ved at vise sit mindre pæne ansigt

......der er mange beviste, stærke og modne kvinder, som faktisk kæmper med det her. Du kan læse mere her: Har din partner svær, pinefuld eller narcissistisk adfærd

Traumatiseringen viser sig i, at adfærden eller energien skaber en smertefuld følelsesmæssig reaktion i os, som vi har svært ved at styre, og svært ved at gennemskue.

Den tager over.

Måske fordi vi er blevet udsat for den for tit.

Måske fordi vi var i underskud og meget sårbare, første gang vi blev udsat for den.

Måske fordi vi ikke kan eller tør markere (eller mærke) vores grænser.Kodeordet er, at vi ikke kan styre vores reaktion.

Og vi kan ikke styre den fordi vi går i kamp, flugt eller freeze. Altså stress-respons. En høj frekvent stress respons, som kan føles ”dødbringende”, både fysisk og psykisk.

Det dødbringende består i den panik, kraftesløshed, tab af kontrol, fysiske reaktion eller kvælende magtesløshed, som vi ofte fanges i.

DET ER RET AFGØRENDE AT KUNNE SKELNE LIGE HER, OM VORES FORHOLD ER ”NORMALT” ELLER USUNDT.

Det er nemlig lige præcis frekvensen af aktivering af vores stressrespons og ”smerte-minder” i hjernen/amygdala, som indikerer, om vores forhold er usundt eller om vi ”bare” har fået skabt traumer ift. en særlig adfærd fra vores partner.

Smerteminderne kan jo ligeledes også være opstået i vores barndom, eller i tidligere, måske grænseoverskridende, forhold.

Lidt afhængigt af, hvornår og hvordan minderne er opstået, udviser vi en særlig stressrespons, som kan ligge i spektrummet fra stærkt ubehag til hjælpeløshed.

Hvis du er i tvivl om, om din partner eller dit forhold ikke er helt sundt, eller at noget ikke er som "det burde", kan du læse mere her: Når mænds adfærd er svær, umulig eller pinefuld


Hvis vi ligger i reaktionsområdet hjælpeløshed, eller rådvilhed, er det vigtig vi får hjælp.

Hjælpeløshed kan bl.a. opstå, hvis smertemindet er opstået i vores barndom, hvor vi jo ikke var i stand til at stå op for os selv og markere vores grænser og vrede.

Vi kan også bringe traumatiseringen med ind i et nyt forhold, hvor der kan skabe en række problematikker, og bl.a. få os til at stille spørgsmålstegn ved, om det nye forhold, eller partner, er usundt for os.

Læs mere her i: parforholdsproblemer som skyldes traumer udløst af din partners adfærd


BRUG FOR HJÆLP?

Du er altid velkommen til uforpligtende 15 minutters samtale med mig, hvor vi sammen kan afklare, om dit eller jeres problem skyldes en traumatisering i dig, eller måske jer begge.

Jeg har udviklet en særlig terapeutisk teknik, som retter sig netop mod traumatisering i kærligheden. En teknik der inddrager flere healende og frisættende elementer og også giver dig redskaber, du kan bruge i hverdagen - som selvhealing.

Blot skriv til mig på Helena@awomansheart.dk

Skriv "Vil gerne have 15 min afklarende samtale" i emnelinjen i din mail

Traumer i din kærlighedsidentitet kan følge dig i mange år - som et usynligt spøgelse - hvis du ikke får det helet.

Du er så velkommen på mail, hvis du kan genkende noget af det jeg har beskrevet.

KH Helena

Du kan få endnu mere helt unik, feminin og selvstøttende viden ved at skrive dig op herunder:

Vil du gerne have mere viden om at stå ved dig selv Og elske dit mørke, som du elsker dit lys? Om mænd? Om kærlighed uden kamp?

Skriv dig op HER til det eneste nyhedsbrev i Dk, som ud over selvkærlighed, "kvindevisdom" og klarsyn i kærlighedslivet, også giver dig unik viden om:

Mænd (også de svære) - Din feminine essens, livskraft og manifestationsevne - Ubevidste overbevisninger - Et selvstøttende, autentisk kærlighedsmindset


Leave a Comment: