problemer i parforholdet udløst af din partneres adfærd


PARFORHOLDSPROBLEMER DER SKYLDES TRAUMER UDLØST AF DIN PARTNERS ADFÆRD

OG ADFÆRD, DER KAN UDLØSE TRAUMER


Kan man godt få skabt en traumatisk respons på sin partners adfærd i et nogenlunde sundt forhold?

Ja.....

(Det kan også være et hint om, at dit forhold eller partner, faktisk er usundt).

Man kan godt få et nyt traume i sit voksenliv, som ikke nødvendigvis hænger sammen med et barndomstraume eller anden emotionel bagage vi bærer på.

Disse, ofte, "skjulte reaktioner" på ens partner, kan være rigtig svære at få øje på. Eller blive bevidst om.

Måske du gør et stort arbejde udi selvkærligt arbejde. Du er bevidst om dine reaktioner. Du er generelt en bevidst kvinde, med meget viden om psykologi, dig selv og om hvordan du skaber en god dynamik i dit parforhold. Du ved hvad der gør dig glad og formidler det til din partner - og omvendt.

....men alligevel er der noget i jeres relation, der ikke føles godt. Noget skurrer. Noget påvirker din glæde og dine følelser

Nogle gange, når det er sådan, er det partnertraumatisering, der er på spil.


PARTNERTRAUMATISERING? - HVORDAN KAN DET SE UD

Et rigtig grelt eksempel er den narcissistiske partner, i kategorien toksisk narcissist.

Disse personlighedstyper excellerer i at skabe traumer i deres partner, fordi de derigennem kan styre dem.

Måske du kender begrebet trauma bonding?

Nu er de fleste partnere jo heldigvis ikke toksiske narcissister.

Eksemplet her er for at påpege, at man godt kan blive traumatiseret i sit voksenliv. Også selvom man er en stærk kvinde med stor bevidsthed og indsigt i sig selv.

Traumatiseringen viser sig grundlæggende ved, at du reagerer stærkt følelsesmæssigt, med en medfølgende fysisk reaktion som hjertebanken, rysten, mental forvirring, stressfølelse, hovedpine, ondt i maven mv.


NÅR TRAUMER OPSTÅR I DEN MINDRE GRELLE ENDE:

I vores forhold opstår der altid krisesituationer, hvor vi udfordres på vores grænser, vores tillid, vores selvfølelse og på vores behov for samhørighed og tryghed.

Hvis vi oplever en smertefuld handling eller behandling fra vores partner i en svær/sårbar tid i vores liv eller under f.eks. stress, kan vi fordi vores følelsesmæssige forsvar er nede, blive påvirket i en grad som indikerer, at vi er blevet traumatiseret.

Forelskelse kan være en sådan sårbar periode. Graviditet. Livskriser. Personlig udvikling sågar også.

Denne traumatisering i os påvirker vores tryghedsfølelse over for vores partner. Påvirker i hvor høj grad vi stoler på ham.

Derfra, hvor vores tillid er rystet, kan vi ”komme til” at mistolke adfærd og reaktioner på en måde, hvor vi hele tiden eller ofte føler os kastet ud af balance.

Og der, hvor vi er ude af balance og vores stressrespons er aktiveret, er det rigtig svært at få vores forhold på ret køl. Uanset hvor meget parterapi og selvudvikling vi svøber os selv i.

traumatiserende adfærd


Du kan på billedet her se eksempler på grænseoverskridende adfærd, der kan være med til at udløse partnertraumatisering.

Der vil i næsten alle forhold forekomme adfærd med disse elementer. Det er intensiteten, hyppigheden og intentionen bag som afgør om forholdet er toksisk.

Hvis der er en meget stor hyppighed af denne adfærd i dit forhold, skal du give dig selv hjælp til at afkare, om forholdet er toksisk

Du kan også læse bloginlægget: Traumatisering i kærlighedens navn


UFORPLIGTENDE 15 MINUTTERS SAMTALE - KVIT OG FRIT:

Du er altid velkommen til uforpligtende 15 minutters samtale med mig, hvor vi sammen kan afklare, om dit eller jeres problem skyldes en traumatisering i dig, eller måske jer begge.

Jeg har udviklet en særlig terapeutisk teknik, som retter sig netop mod traumatisering i kærligheden. En teknik der inddrager flere healende og frisættende elementer og også giver dig redskaber, du kan bruge i hverdagen - som selvhealing.

Blot skriv til mig på Helena@awomansheart.dk

Skriv "Vil gerne have 15 min afklarende samtale" i emnelinjen i din mail

Traumer i din kærlighedsidentitet kan følge dig i mange år - som et usynligt spøgelse - hvis du ikke får det helet.

Du er så velkommen på mail, hvis du kan genkende noget af det jeg har beskrevet.

KH Helena

Vil du gerne have mere viden om at stå ved dig selv Og elske dit mørke, som du elsker dit lys? Om mænd? Om kærlighed uden kamp?

Skriv dig op HER til det eneste nyhedsbrev i Dk, som ud over selvkærlighed, "kvindevisdom" og klarsyn i kærlighedslivet, også giver dig unik viden om:

Mænd (også de svære) - Din feminine essens, livskraft og manifestationsevne - Ubevidste overbevisninger - Et selvstøttende, autentisk kærlighedsmindset

Leave a Comment: