Den maskuline mand og den feminine mand –i skøn forening. Funny Friday.

Det er blevet tid til lidt funny Friday :-).

Forleden dag var jeg nede og besøge en ven i hans butik og få en lille cypriotisk kaffe.

Da jeg kom, var en af hans bedste venner der, Andreas. De har kendt hinanden i mange år, og tilbringer meget tid sammen.

Så de her to mænd, har udviklet deres helt egen lille dynamik og ”stil”, som man tydeligt bemærker, når man ser dem sammen. Lidt på samme måde, som vi gør i vores parforhold. Der bygger vi også sammen en dynamik, nogle roller. (Det kan være interessant undersøg hvilken rolle man har indtaget: Hjælperen, irettesætteren, den aktive, den passive, den medafhængige, fixeren, den besværlige…)

Nå.

Det er underholdende og et helt lille studie i sig selv for mig, at betragte de her to mænd.

(Jeg indrømmer blankt, at jeg sidder og smålurer lidt på deres mandeadfærd, bare sådan i smug. Det er ret lærerigt).

Vores lille kaffe sceance foregik nogenlunde sådan her:

George går i køkkenet for at lave de der cypriotiske kaffer.

Andreas har fået til opgave at snitte og anrette den frugt, nødder og oliven som de altid indtager sammen ved frokost tid. Samme med Zivania, som er en salgs cypriotisk snaps.

(Den Zivania de drikker her, er ekstraordinær dog kvalitet, betroer Andreas mig. Det er nemlig præsten, der har lavet den (!). Så der ligger både hellighed og omsorg i den her Zivania.

Javel så.

Pudsigt syn at se præsten, i ført den helt traditionelle kæmpe store, andægtige præstekjole, komme anstigende med en orange 20 liter dunk fyldt med sprut. (Han kom mens jeg var der, med en ny forsyning Zivania).

Så bliver der handlet, hurtig betaling ryger over bordet for Zivanianen, som samtidig bliver lovprist for dens fantastiskhed.

Andreas, der pusler med at anrette vores frugt:

I ritualet her indgår også, at finde plads på Georges (temmelig beskidte) skrivebord, som er fuldstændig plastret til af papirer, skriveredskaber, dimser, skrammel og et askebæger, som vist aldrig har været vasket af.

Han ligger hjertet i at gøre anretningen appetitlig på trods af omstændighederne: folder servietter ud og ligger hist og pist, så frugten kan ligge på dem og vores kaffe stå på dem. Snitter sirligt frugten ud i mundrette bidder og fordeler på servietterne.

Jo han pusler, som en helt lille kvinde.

Ind kommer George med kafferne.

Så er vi klar.

Og så starter showet:

De skal have Zivania – bare en lille en, fordi det er godt for helbredet. (Og præsten velsignelser følger med).

Der bliver skænket Zivania.

Men George synes der er for meget i hans kop, så halvdelen ryger ud – direkte på gulvet.

Jeg kigger – …..røg det virkelig bare på gulvet.

Andreas kigger ned i bordet, og bliver grebet af en ustyrlig trang til at på orden.

Appelsin skrællerne bliver samlet sammen og lagt væk, papirbunker rykket rundt, askebægeret rykket væk på og kniven tørret sirligt af.

Jeg kan se at han bliver oprørt. Trangen til orden og renhed lyser ud af ham. Rodet forstyrrer hans øje. Skuldrene ryger op.

”That ashtray is disgusting. You shouldnt smoke”.

”And how about cleaning your table. It has never been wiped off, im sure”.

Henvendt til mig:

”He has always been so messy”.

Hånden ryger til hans hjerte: ”Me, i like things to be clean. Things to be in order”.

Jeg skæver til George.

Han sidder tronende og veltilfreds i sin stol, omgivet af madrester med en cigaret i hånden, som askes ned i askebægeret der nu strutter af æggeskaller og appelsinskaller.

”I like it like this”. I like my table. My ashtray, my food.

”Why do it any different? Its working perfectly well”. Food, coffee and Zivania would not be the same, if i was to clean up everytime i had it.

Henvendt til mig:

”He has always been complaining”.  I told him many times not to correct me.


Klasseeksemplet på en feminin og en maskulin mand:

Ja, det er et sandt klasseeksempel.

George er ekstremt maskulin: Han bibeholder det der virker, og spilder ikke sin energi (og hermed hans ro som mand) på små detaljer som renlighed og oprydning.

Han ser helt fjern ud i blikket, når vi spørger ham, om han har overvejet at rydde op på bordet og tørre det af. Man kan godt se, at han slet ikke kan se, hvorfor han skulle det. Det virker jo.

Desuden er det også helt fjernt for ham, at nogle skulle forsøge at lave om på ham. Det er han en smule indigneret over. Helt tydeligt, at det har, han ingen forståelse for skulle være nødvendigt.

Andreas er den feminine mand: hans øje forstyrres af uorden. Østrogen flyder i hans krop, og han bliver anspændt og får oprydningstrang.

Han bliver også emotionelt påvirket af det: hans hånd ryger til hjertet da han fortæller, at han kan lide renlighed og orden. Man aner også frustrationen over, at hans ønske taler for døve ører.

Han kan heller ikke helt styre de små feminine spydige bemærkninger: Så, nu er kniven HELT ren. Hvorfor tømmer du ikke askebægeret. Og – nede på mit kontor er der blomster, rent og hyggeligt.

Man kan også se på ham, at han er lidt bekymret for mig, og jeg nu kan nyde måltidet og selskabet, når her nu er så rodet.

George derimod sidder veltilfreds og smilende – han nyder maden, selskabet, stemningen. Også selvom asken han drysser i askebægeret trimler ned over appesinskrælle bjerget og lander på bordet. I øvrigt har han gjort sit – han har lavet kaffe og tilvejebragt frisk frugt, nødder og oliven. Hans opgave er fuldført.

Åh ja :-).

Og hvad foretrækker du så?

I hvert fald er det et vigtigt opmærksomhedspunkt til kvinden, om hendes mand er overvejende maskulin eller feminin.

Hvis du gerne selv vil udforske og uddybe dine feminine sider, så kan det være nærmest krop umuligt at have en harmonisk forhold med en feminin mand. Fordi du vil føle driften til at gå i maskulin mode hele tiden: være på, tænke, styrende, løse problemer.

Hvis du selv er meget maskulin, vil det sikkert slå gnister, hvis du er med en maskulin mand. I vil dybest set være som 2 kamphaner. Du kan oven i købet opleve, at han vil begynde at gå i feminin. Det kan en overgang godt føles godt, at han pludselig bliver så eftergivende. Men efter en stund vil du nok opleve, at du mister respekten og attraktionen – fordi han pludselig bliver passiv i sin energi.

Ja, det er ikke helt nemt med alt det her. Men det kan også være ret underholdende.

Nu lister jeg væk igen – kan du have en dejlig dag.

Leave a Comment:

VIDEN DU IKKE FÅR ANDRE STEDER 
- TIL DEN BEVIDSTE KVINDE DER IKKE GIDER KRUMMER


Få adgang til det eneste nyhedsbrev i Dk, som ud over selvkærlighed, "kvinde-visdom" og klarsyn i kærlighedslivets vildveje, også giver dig unik viden om:


- Mænd (også de svære) og deres kærlighedsadfærd

- Din feminine essens, livskraft og manifestationsevne

- Ubevidste overbevisninger (som du ubevidst slås med)

- Kærlighedsmindsettet hos en High Value kvindeNår du signer up, bliver du tilmeldt min mailliste og vil modtage tips, tilbud, inspiration og viden. Jeg overholder GDPR og du kan altid afmelde dig

helena a womans heart

PS: Du får en bonus til en værdi af kr 500;- i din velkomstmail