Kan (skal) kærligheden altid reddes?

Kan kærligheden altid reddes?

Kan (skal) kærligheden altid reddes?

Hvis du har fulgt mig lidt tid, ved du, at et af mine ekspertiseområder ligger her:

Når kærligheden eller mænd opleves som en kamp eller et smertepunkt i dit liv.

Så denne blog er for, hvis du bøvler med, om dit forholds skal reddes

Og hvis dit forhold, er:

Et område, hvor du oplever at fægte i blinde eller ud fra manglende forståelse for, hvorfor det udfordrer dig, som det gør.

- Og du oplever også at bokse med den indflydelse det har, på din evne til at gå gennem livet som en autentisk kvinde, der ved, hvordan hun bliver mødt – af manden , i kærligheden og i hendes længsler som kvinde i livet.

Så er bloggen også for dig.


Skal forholdet altid reddes?

Et emne, jeg ser som utroligt vigtigt at have visdom om og indsigt i som kvinde, er det her med, om kærligheden mellem os, altid kan reddes – hvis vi giver os selv de rigtige redskaber.

Og i den forbindelse også, om den altid skal reddes. Forstået på den måde, at der i min optik, er kærlighedsforhold, som ikke har det helt essentielle, der skal til for at være en relation, der er sund, nærende og opløftende for begge parter.

Hvis disse helt essentielle ting ikke er til stede, skal kærligheden ikke reddes, hvis du spørger mig. For der vil altid være noget til stede mellem de elskende, som giver smerte og fortrydelse.

To ting, der er helt essentielle, for at et forhold er sundt, smukt og opløftende:

1) Matcher i hinanden som mennesker? Er i kompatible som partnere?

Eller sagt på en anden måde: er jeres behov, værdier, drømme og længsler noget i kan mødes ”på midten” omkring?

Det kan umiddelbart forekomme meget banalt (og måske også lidt usexet) at skulle sidde og sammenligne værdier og ønsker for udseendet af ens liv.

Men tro mig, det er et tema jeg ser igen og igen hos klienter. Vi skøjter let og elegant hen over det, når vi i forelskelsens rus tror vi har mødt vores soulmate.

Nåårrh….han tilbringer halvdelen af sit arbejdsliv med forretningsrejser i fjerne ender af verdenen. Det kan jeg nok godt leve med.

Nåårrh….hans historik på facebook ser lidt ulden ud. Det kan jeg nok godt leve med.

Nåårrh…han er lidt umoden og dominerende. Det kan jeg nok godt leve med.

Nåårhh….han vil gerne have en lejlighed i byen, og jeg vil gerne have høns på landet. Det kan vi nok finde en løsning på.

Eller: Nårrhh….hans handlinger og ord hænger ikke sammen. Det kan jeg nok godt leve med.

Eller kan du?

En ting der er helt sikker for mig, som sparringspartner for kvinder er, at det kan vi oftest ikke.

Men vi er så ”ikke særlig visdomsfulde omkring at stille op for vores egne behov og følelser”, at vi i lang tid, ofte mange år, kan kæmpe en endeløs kamp med at prøve at få den kærlighed, den opmærksomhed, den handling, den tryghed og den ro i maven, som vi længes efter fra vores partner.

Blot kæmper vi forgæves. Selv efter at vi et sted inde i godt ved, at vi aldrig kan ændre ham eller forholdet.

(Og ladies – det er et ekstremt dårligt udgangspunkt for dig, hvis du er i et forhold med en utilfreds ”jeg har brug for energi”).

Måske du faktisk kan mærke i din mave, at du føler dig usexet og u-attraktiv med den energi? Det smitter af på din udstråling.

Så det var den ene ting: er i faktisk i stand til at mødes omkring at i begge kan få udlevet jeres drømme, behov og længsler?

Den anden ting er:

Hvordan er kærlighedsevnen hos din partner? (Og hos dig selv?).

Det er ikke alle mennesker, der formår at være en god partner. Formår at ”vokse” sammen med et andet menneske.

Nej, det er det altså ikke. Heller ikke selvom vi elsker vedkommende sønder og sammen og ofrer al vores ”hjælp”.

Hvis evnen til at møde et andet menneske ikke er i orden, så skal der ofte et mirakel til, før det forandrer sig. (Hvilket er lig med at vi bruger år af vores liv, forgæves).

Der er mange årsager til, at et menneske ikke har den fornødne kærlighedsevne.

Man kan være et umodent, ubevidst menneske

Man kan have for mange narcissistiske træk

Man kan være ubevidst om, at man er styret at hhv. nogle feminine og maskuline urkræfter i sig selv, som kører lidt på ”automatisk hulemands niveau” fordi man ikke har fået kigget dem i øjnene og reguleret dem.

Man kan have problemer med tilknytningsevnen.

Man kan være uvidende omkring hvordan man ”møder” (som i mødt på et dybt plan som menneske) sin partner som hhv. mand eller kvinde. Mange kvinder ved ikke, hvornår en mand føler sig set af en kvinde – og omvendt.

+ en hel del andre grunde, som du kan få lejlighed til at blive indviet i, i Minikurset:

Er mit forhold/partner sundt eller usundt?

Eller kæmper jeg forgæves mod noget, som aldrig vil kunne ændres (af årsager jeg måske ikke helt kan gennemskue).

Minikurset er til dig som gerne vil have de tre nøgler der kan give dig klarhed over, om dit forhold er sundt (men med de ups og downs og smådramaer, som altid opstår, når to elskende mødes),eller om der foregår noget usundt, noget ikke ændringsbart, noget på den toksiske/narcissistiske skala og ikke så godt for dig, mellem jer.

Kærligst Helena

Du fortjener at møde dig selv med ærlighed, ikk..♥

Leave a Comment: